V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Erik S.

Pikantna rižota s piščancem
Količina za: 4 osebe
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
Meso in marinada za piščanca
- 400 g piščančjega mesa (narezanega na koščke)
- 2 žlici sojine omake
- 1 žlica medu
- 1 žlička čilijeve omake (po okusu)
- 1/2 limete (sok)
- 2 žlici olivnega olja
Rižota
- 1 skodelica arborio riža
- 1 srednje velika čebula (drobno nasekljana)
- 2 stroka česna (nasekljana)
- 1 korenček (narezan na kolute)
- 1 rdeča paprika (narezana na majhne kocke)
- 1 skodelica graha (lahko tudi zamrznjen)
- 4 skodelice zelenjavne juhe (lahko tudi piščančje juhe)
- 1/2 skodelice belega vina (neobvezno)
- 1 čajna žlička soli (po okusu)
- 1/2 čajne žličke popra (po okusu)
- 1/2 čajne žličke origana (po okusu)
- 2 žlici olivnega olja
Navodila
Priprava piščanca
- V skledi zmešajte sojino omako, med, čilijevo omako in limetin sok.
- Piščančje koščke marinirajte v tej mešanici vsaj 15 minut.
- V ponvi segrejte olivno olje in pecite piščanca na srednji temperaturi, dokler ni popolnoma pečen.
Priprava rižote
- V veliki ponvi segrejte olivno olje.
- Dodajte čebulo in česen ter pražite, dokler ne posteklenita (postaneta prozorna).
- Dodajte riž in ga pražite, da postane rahlo steklast (prozoren).
- Dodajte korenček, papriko in grah ter mešajte.
- Prilijte vino (če ga uporabljate) in kuhajte, dokler se večina tekočine ne vpije.
- Postopoma dodajajte juho, eno skodelico naenkrat in kuhajte na nizki temperaturi, dokler riž ni kuhan in rižota postane kremasta. Med kuhanjem večkrat pomešajte.
- Začinite s soljo, poprom in origanom po okusu.
- Za lepši izgled pred serviranjem na rižoto posujte nasesekljan svež peteršilj.
Vir slike: Okusno.je