Pikantna rižota s piščancem

Rating: 0.00
(0)

V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Erik S.

Pikantna rižota s piščancem

Količina za: 4 osebe
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

Meso in marinada za piščanca

  • 400 g piščančjega mesa (narezanega na koščke)
  • 2 žlici sojine omake
  • 1 žlica medu
  • 1 žlička čilijeve omake (po okusu)
  • 1/2 limete (sok)
  • 2 žlici olivnega olja

Rižota

  • 1 skodelica arborio riža
  • 1 srednje velika čebula (drobno nasekljana)
  • 2 stroka česna (nasekljana)
  • 1 korenček (narezan na kolute)
  • 1 rdeča paprika (narezana na majhne kocke)
  • 1 skodelica graha (lahko tudi zamrznjen)
  • 4 skodelice zelenjavne juhe (lahko tudi piščančje juhe)
  • 1/2 skodelice belega vina (neobvezno)
  • 1 čajna žlička soli (po okusu)
  • 1/2 čajne žličke popra (po okusu)
  • 1/2 čajne žličke origana (po okusu)
  • 2 žlici olivnega olja

Navodila

Priprava piščanca

  • V skledi zmešajte sojino omako, med, čilijevo omako in limetin sok.
  • Piščančje koščke marinirajte v tej mešanici vsaj 15 minut.
  • V ponvi segrejte olivno olje in pecite piščanca na srednji temperaturi, dokler ni popolnoma pečen.

Priprava rižote

  • V veliki ponvi segrejte olivno olje.
  • Dodajte čebulo in česen ter pražite, dokler ne posteklenita (postaneta prozorna).
  • Dodajte riž in ga pražite, da postane rahlo steklast (prozoren).
  • Dodajte korenček, papriko in grah ter mešajte.
  • Prilijte vino (če ga uporabljate) in kuhajte, dokler se večina tekočine ne vpije.
  • Postopoma dodajajte juho, eno skodelico naenkrat in kuhajte na nizki temperaturi, dokler riž ni kuhan in rižota postane kremasta. Med kuhanjem večkrat pomešajte.
  • Začinite s soljo, poprom in origanom po okusu.
  • Za lepši izgled pred serviranjem na rižoto posujte nasesekljan svež peteršilj.

Vir slike: Okusno.je

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close