Fižolova juha ni le izjemno okusna, ampak je dober vir prehranskih vlaknin.
Fižolova juha
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 1 žlica olja oljne ogrščice
- 1 čebula
- 1 korenček
- 1 paprika
- 1 strok česna
- 1 majhna konzerva kuhanega fižola (150 g)
- 1 žlica soli
- 3 ščepi popra
- 0.5 žličke sladke rdeče paprike v prahu
- 1 vejica peteršilja
- 0.5 l vode (cca.)
- 1 pest drobnih testenin (ki se hitro skuhajo)
Navodila
- Zelenjavo očistimo.
- Čebulo in česen nasekljamo, korenček olupimo in narežemo na majhne kocke, prav tako papriko.
- Na vročem olju prepražimo najprej čebulo, po vsaj treh minutah praženja dodamo korenček, nato še papriko. Zelenjavo pražimo 5 do 10 minut na srednjem ognju.
- Nato dodamo česen, na hitro prepražimo in zalijemo z vodo. Vode naj bo le toliko, da bodo sestavine pokrite, saj želimo, da je juha gosta.
- Dodamo še fižol in začimbe.
- Kuhamo še kakšnih 10 do 15 minut, nato spasiramo s paličnim mešalnikom.
- Dodamo testenine in kuhamo, dokler se te ne skuhajo.
- Ker je juha gosta, bo čas kuhanja testenin nekoliko daljši od tistega, ki je naveden na embalaži.
Vir slike: Krajcek