Babina rolada

Rating: 0.00
(0)

V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Anja F.

Avtor sporoča: “Sestavine so torej zelo poljubne, vsak naj doda, kar ima rad oziroma kaj ima pri roki, vsakič lahko dodaš kaj novega in dobiš popolnoma nove okuse. Postopek je povsod podoben. Pa dober tek!”

Babina rolada

Količina za: 4 osebe
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • moka (pšenična, pirina, koruzna, ajdova)
  • jajca
  • voda (lahko dodate tudi mleko ali rastlinsko mleko) dodamo zmerno odvisno od dodatkov
  • bučke (ali katera koli druga zelenjava, krompir, korenček, paprika…)
  • začimbe (odvisno od zelenjave, lahko tudi brez začimb)
  • meso (mleto meso ali na majhne koščke narezano drugo meso)
  • sir
  • sol

Navodila

  • Pečico segrejemo na 180 do 200°C. (Temperaturo sproti prilagajamo željam, če želimo vrhnjo skorjo jo povečamo in podobno…)
  • Najprej očistimo zelenjavo, jo po potrebi olupimo in naribamo. 
  • Na majhne koščke narežemo tudi druge dodatke in vse skupaj stresemo v veliko skledo.
  • Dodamo začimbe in sol. Dodamo poljubno moko in malo lanene moke in tekočino po izbiri.
  • Vse skupaj mešamo do želene konsistence pri tem dodajamo po potrebi moko, če bi želeli gostejšo maso ali tekočino za redkejšo.
  • Računati moramo, da bodo malo razredčile maso še jajca, ki jih dodamo na koncu (po želji lahko tudi posebej stepemo beljake).
  • Namastimo pekač ali nanj položimo peki papir nanj razporedimo maso, temperaturo pečenja prilagodimo debelini rolade. (Če je debelejša pečemo pri nižji temperaturi dalj časa, da se celotna zapeče.)
  • Ko jo vzamemo iz pečice jo še preden se popolnoma ohladi zvijemo v rolado. Po želji jo predhodno namažemo s skuto, kislo smetano, pestom, karkoli bi pasalo k dodanim sestavinam, ali jo pustimo prazno.

Vir slike: Ringaraja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close