Jed je hitro pripravljena, hkrati pa z njo dobimo veliko hranil, ki nam dajo energijo za celoten dan. Pražena ajdova kaša z zelenjavo in jajčkom je odlična izbira za zdrav in uravnotežen obrok.
PRAŽENA AJDOVA KAŠA Z ZELENJAVO IN JAJČKOM
Količina za: 4 osebe
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 150 g namočene ajdove kaše
- 1 sesekljana čebula
- 2 stroka sesekljanega česna
- 1 bučka
- 1 korenček
- 200 g šampinjonov
- sol
- poper
- 4 jajca
- 3 žlice sončničnega olja
Navodila
- Zelenjavo narežemo na tanke rezine. Šampinjone prepolovimo. Ajdovo kašo odcedimo.
- Na maščobi posteklenimo čebulo in česen, dodamo zelenjavo in ves čas mešamo ter pražimo.
- Dodamo ajdovo kašo in začinimo s soljo ter poprom ter nadaljujemo s praženjem.
- Jajca razžvrkljamo in jih na koncu praženja prelijemo po zelenjavi in ajdi. Na hitro premešamo in ponudimo.