Recept je odlične za vse, ki obožujete morsko hrano. Nežen okus lososa z bogato koprovo omako vas bo zagotovo navdušil.
LOSOS IZ PONVE S KOPROVO OMAKO
Količina za: 2 osebi
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 300-400 g fileja lososa
- sol
- poper
- 3 žlice olivnega olja
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 3 žlice svetle sojine omake
Za pomako:
- 150 g grškega jogurta
- 1 šopek sesekljanega ali suhega kopra
- 1 žlica polnozrnate gorčice
Navodila
- Lososov file narežemo na 2 kosa. Odstranimo kosti in fileja dobro popivnamo s papirnato brisačko.
- V posodici zmešamo olje, sladkor, sojino omako, sol ter poper. Fileja ribe pomočimo v začimbno olje in pustimo marinirati vsaj pol ure v hladilniku.
- Segrejemo teflonsko ponev in dodamo malo olja. Na srednje močnem ognju najprej opečemo fileje na kožni strani.
- Nato jih obrnemo in pečemo minuto ali dve na nasprotni strani. Nato file ponovno obrnemo in počasi opekamo še nekaj minut.
- Med tem pomešamo med sabo sestavine za pomako in pečene fileje postrežemo s pomako.