Tortilja s tuno in zelenjavo je lahko zdrava izbira zaradi raznolikosti hranil. Tuna je odličen vir visokokakovostnih beljakovin, ki so bistvene za izgradnjo in obnovo celic, mišično maso ter ohranjanje zdravega imunskega sistema.
TORTILIJA S TUNO IN ZELENJAVO
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 1 polnozrnata tortilja
- 1/2 čebula
- 1/2 bučke
- 1 konzerva tune
- 50 g skyra
- 1 čajna žlička rafiniranega olja
Navodila
- Na ponvi pogrejemo olje in na njem popražimo čebulo in bučke.
- Ko čebula porjavi, dodamo jajca in tuno, ter pečemo toliko časa, da so jajca pečena.
- Nadev odmaknemo na krožnik in na ponvi pogrejemo tortiljo.
- Pogreto tortiljo napolnimo z nadevom, dodamo tudi skyr.
- Nadev po želji začinimo, lahko tudi dodamo pekočo omako.
Vir slike: BBC