Testenine s češnjevim paradižnikom so hitro pripravljene ter poskrbijo za pravo mero svežine in zdravja. Paradižnik vsebuje številne minerale, ki prispevajo k dobremu počutju.
Testenine s češnjevim paradižnikom
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 110 g špagetov
- 20 ml olivnega olja
- 60 ml rdečega vina
- 1 strok česna
- 1/2 čebule
- sol
- poper
- parmezan
Navodila
- Zavremo vodo, jo osolimo in skuhamo testenine po navodilih na embalaži oz. "al dente".
- Narežemo čebulo na majhne koščke in jo začnemo pražiti na olivnem olju. Dodamo na drobno sesekljan strok česna. Med tem operemo in razpolovimo češnjeve paradižnike in jih dodamo v ponev.
- Ko se paradižnik zmehča, dodamo rdeče vino in kuhamo še 6-8 min. Po potrebi dodajamo 1-2 žlici vode, v kateri se kuhajo testenine.
- Med kuhanjem po okusu dodamo sol in poper ter žličko sladkorja.
- "Al dente" kuhane testenine odcedimo in dobro premešamo z omako.
- Testeninam na krožniku dodamo nariban parmezan ali drugi sir po želji.