Priprava tatarskega bifteka iz rdeče leče je hitra in enostavna. Ne čakaj na praznike in si biftek privošči že zdaj.
TATARSKI BIFTEK IZ RDEČE LEČE
Količina za: 4 osebe
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 200 g rdeče leče
- 100 g suhih paradižnikov
Za začimbni preliv:
- 1/2 sesekljane čebule
- 1 žlica sesekljanih kaper
- 1 žlička rdeče paprike
- 2 stroka sesekljanega česna
- 1 žlička gorčice
- 1 žlica majoneze
- sesekljan peteršilj
- pekoča omaka
- mleta kumina
- sol
- poper
Navodila
- Rdečo lečo skuhamo v slani vodi.
- Kuhano splaknemo pod mrzlo vodo in odcedimo. Skupaj s suhimi paradižniki jo grobo zmeljemo s pomočjo paličnega mešalca.
- Iz ostalih sestavin pripravimo začimbni preliv, ki ga vmešamo v pretlačeno mešanico.
- Biftek ponudimo z rezinami kruha ali zelenjavnim čipsom.