V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Tatiana.
Avtor sporoča: “Dober tek.”
Solata z lososom, kvinojo in avokadom
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 100 g kvinoje
- 200 ml vode
- 150 g rahlo nasoljenega lososa
- 2 jajci
- 1 avokado
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlički limoninega soka
- 4 ščepi soli (po okusu)
- 3 ščepi mletega črnega popra (po okusu)
Navodila
- Kvinojo večkrat sperite in jo prelijte v majhno ponev.
- Kvinojo prelijte s kozarcem hladne vode, dodajte ščepec soli in jo postavite na ogenj.
- Ko voda zavre, žito pokrijemo s pokrovom in zmanjšamo toploto na minimum.
- Kvinojo kuhamo 10-15 minut, dokler se voda popolnoma ne vpije. Končano kvinojo ohladimo.
- Lososu odstranite kosti in ga narežite na velike kocke velikosti 1-1,5 cm.
- Olupite avokado in ga narežite tudi na velike kocke 1-1,5 cm.
- Kuhajte trdo kuhano piščančje jajce in ga olupite.
- Kuhano kvinojo, losos in avokado damo v skledo za solato. Vsem dodajte sol in poper. Sestavine prelijemo z olivnim oljem in limoninim sokom. Zmešajte.
- Kuhano piščančje jajce narežemo na rezine in ga položimo na solato.