Solata je popolna kombinacija leče, osvežilnega paradižnika in ostrega hrena. Jed je bogat vir vlaknin, antioksidantov, vitaminov in mineralov.
SOLATA Z LEČO, PARADIŽNIKOM IN HRENOM
Količina za: 2 porciji
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 200 g leče iz konzerve
- 1/2 drobne rdeče čebule
- 2 trdo kuhani jajčki
- 1 paradižnik
- 2 kisli kumarici
- balzamični kis
- bučno olje
- sol
- poper
- 1 žlica vloženega hrena
- 2 žlici grškega jogurta
Navodila
- Paradižnik in olupljena jajca narežemo na kocke. Kumaro grobo naribamo, čebulo sesekljamo.
- Iz bučnega olja, kisa in soli pripravimo dresing s katerim prelijemo in dobro premešamo narezane sestavine in odcejeno lečo.
- Hren in jogurt premešamo.
- Pripravljeno solato serviramo in jo dekorativno prelijemo s prelivom iz hrena in jogurta.