Solata z lečo, paradižnikom in hrenom

Rating: 0.00
(0)

Solata je popolna kombinacija leče, osvežilnega paradižnika in ostrega hrena. Jed je bogat vir vlaknin, antioksidantov, vitaminov in mineralov.

SOLATA Z LEČO, PARADIŽNIKOM IN HRENOM

Količina za: 2 porciji
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 200 g leče iz konzerve
  • 1/2 drobne rdeče čebule
  • 2 trdo kuhani jajčki
  • 1 paradižnik
  • 2 kisli kumarici
  • balzamični kis
  • bučno olje
  • sol
  • poper
  • 1 žlica vloženega hrena
  • 2 žlici grškega jogurta

Navodila

  • Paradižnik in olupljena jajca narežemo na kocke. Kumaro grobo naribamo, čebulo sesekljamo.
  • Iz bučnega olja, kisa in soli pripravimo dresing s katerim prelijemo in dobro premešamo narezane sestavine in odcejeno lečo.
  • Hren in jogurt premešamo.
  • Pripravljeno solato serviramo in jo dekorativno prelijemo s prelivom iz hrena in jogurta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close