Rižota s piščancem je enostavna slastna jed z malo kalorij. Dobro se hrani v hladilniku ali v zmrzovalniku.
RIŽOTA S PIŠČANCEM IN ZELENJAVO
Količina za: 2 osebi
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 400 g piščančjih prsi
- 1 bučka
- 1 korenček
- 1 velika pest zamrznjenega graha
- 1 paradižnikov koncentrat
- 2 dl riž (kozarec 2 dl)
- 1 čebula
Navodila
- Bučko, korenček, piščanca ter čebulo narežemo na manjše koščke.
- Piščanca solimo, popramo in dodamo začimbe po okusu (npr. papriko v prahu).
- V ponev damo olivno olje in pražimo čebulo približno 5 minut (namesto čebule je lahko tudi por), čebulo solimo.
- Dodamo narezanega piščanca, pražimo toliko časa, da piščanec dobi zlato-rjavo barvo, dodamo še malo paradižnikovega koncentrata in pomešamo.
- Nato dodamo bučke, korenček in grah, ponovno pomešamo in dodamo na vrh še riž.
- Dodamo vod v razmerju 2:1 – voda:riž, še enkrat solimo in posodo pokrijemo.
- Počakamo, da voda zavre in kuhamo 15-17 minut, oziroma toliko, kot piše na embalaži riža.
Vir slike: Jernej Kitchen