Praznična ovsena kaša s cimetom in jabolki

Rating: 0.00
(0)

V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Benjamin K.

Avtor sporoča: “Ta topla, aromatična ovsena kaša s cimetom in jabolki bo študentom pričarala občutek prazničnega udobja. Je enostavna za pripravo, polna vlaknin in hranil, kar je odlična izbira za energijski začetek prazničnega dneva. Uživajte v okusih božiča!”

Praznična ovsena kaša s cimetom in jabolki

Količina za: 1 oseba
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 1 skodelica ovsenih kosmičev
  • 2 skodelici mandljevega mleka (lahko tudi drugo rastlinsko/klasično mleko)
  • 1 jabolko (narezano na majhne kocke)
  • 1 žlička cimeta
  • 1/4 skodelice nesladkanega jabolčnega soka
  • 1 žlica žlica medu (ali javorjevega sirupa-po okusu)
  • narezani oreščki po želji (mandlji, orehi ali lešniki)
  • sveže jagode (za okras)

Navodila

  • V loncu zavrite mandljevo mleko.
  • Dodajte ovsene kosmiče in kuhajte na srednje nizkem ognju, občasno mešajte, dokler kaša ni kremasta in kuhana.
  • Med kuhanjem dodajte narezane kocke jabolka, cimet in nesladkan jabolčni sok. Nadaljujte s kuhanjem, dokler se jabolka ne zmehčajo.
  •  Po želji dodajte med ali javorjev sirup za sladkanje po okusu.
  • Odstranite s štedilnika in pustite nekaj minut, da se okusi prepojijo.
  • Servirajte v posode, potresite z narezanimi oreščki in okrasite s svežimi jagodami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close