V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Benjamin K.
Avtor sporoča: “Ta topla, aromatična ovsena kaša s cimetom in jabolki bo študentom pričarala občutek prazničnega udobja. Je enostavna za pripravo, polna vlaknin in hranil, kar je odlična izbira za energijski začetek prazničnega dneva. Uživajte v okusih božiča!”
Praznična ovsena kaša s cimetom in jabolki
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 1 skodelica ovsenih kosmičev
- 2 skodelici mandljevega mleka (lahko tudi drugo rastlinsko/klasično mleko)
- 1 jabolko (narezano na majhne kocke)
- 1 žlička cimeta
- 1/4 skodelice nesladkanega jabolčnega soka
- 1 žlica žlica medu (ali javorjevega sirupa-po okusu)
- narezani oreščki po želji (mandlji, orehi ali lešniki)
- sveže jagode (za okras)
Navodila
- V loncu zavrite mandljevo mleko.
- Dodajte ovsene kosmiče in kuhajte na srednje nizkem ognju, občasno mešajte, dokler kaša ni kremasta in kuhana.
- Med kuhanjem dodajte narezane kocke jabolka, cimet in nesladkan jabolčni sok. Nadaljujte s kuhanjem, dokler se jabolka ne zmehčajo.
- Po želji dodajte med ali javorjev sirup za sladkanje po okusu.
- Odstranite s štedilnika in pustite nekaj minut, da se okusi prepojijo.
- Servirajte v posode, potresite z narezanimi oreščki in okrasite s svežimi jagodami.