Polnozrnata tortilja z jajci in piščančjimi prsmi

Rating: 0.00
(0)

V tempu hitrega življenja iščemo načine, kako najhitreje zaužiti zdrav in okusen obrok. Polnozrnate tortilje, ki jim lahko dodamo različno zelenjavo, je ravno takšna jed. Naj kot zanimivost omenimo, da Slovenec letno zavrže kar 68 kg hrane. Tortilje so odličen obrok, da lahko uporabimo ostanke zelenjave in s tem poskrbimo za manj zavržene hrane.

Polnozrnata tortilja z jajci in piščančjimi prsmi

Količina za: 1 oseba
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 60 g tortilja
  • 1 jajce (velikost L)
  • 4 rezine piščančjih prsi
  • 50 g špinače
  • 70 g češnjevega paradižnika
  • 100 g paprike
  • 10 g olivnega olja

Navodila

  • Vso zelenjavo operemo pod mrzlo vodo.
  • Papriko in piščančje prsi narežemo na majhne koščke.
  • V ponev vlijemo oljčno olje ter ga segrejemo. Ko je olje segreto, v ponev dodamo narezano papriko in špinačo ter ju pražimo, dokler se ne zmehča.
  • Nato v ponev dodamo še koščke piščančjih prsi, ki jih na hitro popražimo iz obeh strani.
  • V ločeni posodi razžvrkljamo jajce, ki mu po potrebi in želji dodamo še začimbe. Ko so paprika, špinača in piščančje prsi pripravljeni, jim umešamo še jajce.
  • Vse skupaj segrevamo na nizkem ognju, dokler rumenjak in beljak ne zakrkneta.
  • V drugo nekoliko večjo ponev damo tortiljo in jo pogrejemo. Ko je tortilja pogreta, jo damo na krožnik in vanjo previdno naložimo jajce s piščančjimi prsmi, papriko in špinačo. Vse skupaj zavijemo.
  • Češnjev paradižnik dobro operemo in ga narežemo na poljubne velikosti. Lahko ga dodamo zraven v tortiljo ali pa ga uživamo ločeno.

Vir slike: Anina kuhinja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close