Kombinacija tradicionalne polente z brusnicami in kokosom, te bo popeljala na pravo gurmansko doživetje. Izbrana jed bo definitivno popestrila tvoj jedilnik.
POLENTA Z BRUSNICAMI IN KOKOSOM
Količina za: 2 porciji
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 150 g ekološkega polnozrnatega koruznega zdroba
- 400 ml jabolčnega soka
- 50 g suhih brusnic
- 100 g kokosove moke
- 1/2 čajne žličke soli
- temna čokolada z 80 % kakava
Navodila
- Jabolčni sok zavremo s soljo.
- Vmešamo koruzni zdrob in grobo sesekljane brusnice.
- Polento kuhamo 20 minut ob stalnem mešanju.
- Na koncu vmešamo kokosovo moko in maso vlijemo v višji pekač.
- Pustimo, da se ohladi.
- Po želji lahko narezane kocke polente pomočimo v stopljeno temno čokolado in ohlajeno postrežemo.