Piščančji file z grahom in korenčkom je okusen in zdrav obrok, ki te bo napolnil z energijo in hkrati navdušil s svojim okusom.
PIŠČANČJI FILE Z GRAHOM IN KORENČKOM
Količina za: 2 osebi
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 350 g piščančjega fileja
- 1 čebula
- 2 kosa korenčka
- 200 g graha
- 1 čajna žlička sladke paprike
- 1/2 limone
- 1 žlica kisle smetane
- 2 žlici olja
- sol
- poper
Navodila
- Piščančji file narežemo vzdolžno, da dobimo 6 enakomernih kosov, ki jih začinimo s soljo in poprom. V višji kozici meso na maščobi hitro opečemo, da porjavi.
- Nato ga odstranimo iz kozice in na isti maščobi opražimo nasekljano čebulo. Dodamo narezan korenček in krompir, opečeno meso ter grah.
- Primešamo papriko in moko ter zalijemo s 3 dl vode. Dodamo polovico limone in dušimo pokrito 30 minut.
- Jed dokončamo s podmetom pripravljenim s kislo smetano in ponudimo s prilogo.