Piščančji file iz pečice z zelenjavo

Rating: 0.00
(0)

Jed je polna barvite zelenjave, ki dopolnjuje okusnost sočnega piščanca. Priprava v pečici omogoča, da se okusi lepo prepletajo, rezultat pa je odličen in zdrav obrok.

PIŠČANČJI FILE IZ PEČICE Z ZELENJAVO

Količina za: 2 osebi
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 300 g piščančjega fileja
  • 1 čebula
  • 2 korenčka
  • 1 bučka
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 2 paradižnika
  • 1 paprika
  • paprika v prahu
  • 1 strok česna
  • 1 žlička soli
  • 2 ščepa popra
  • 1 žlica olivnega olja

Navodila

  • Zelenjavo operemo ter po potrebi olupimo.
  • Čebulo narežemo na krhlje, korenje in bučko na enakomerno velike kocke ter paradižnik in papriko na krhlje.
  • Zelenjavo in meso namastimo z oljem in začinimo s sekljanim česnom, papriko v prahu, soljo in poprom.
  • Nato stresemo zelenjavo na pekač, pokrit s papirjem za peko in damo v pečico, segreto na 180 °C in pečemo 10 minut.
  • Nato zelenjavo dobro premešamo in nanjo položimo marinirano meso, zalijemo z 1 dl vode in pečemo še 15 do 20 minut. Jed postrežemo s solato.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close