Jed je polna barvite zelenjave, ki dopolnjuje okusnost sočnega piščanca. Priprava v pečici omogoča, da se okusi lepo prepletajo, rezultat pa je odličen in zdrav obrok.
PIŠČANČJI FILE IZ PEČICE Z ZELENJAVO
Količina za: 2 osebi
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 300 g piščančjega fileja
- 1 čebula
- 2 korenčka
- 1 bučka
- 2 stroka sesekljanega česna
- 2 paradižnika
- 1 paprika
- paprika v prahu
- 1 strok česna
- 1 žlička soli
- 2 ščepa popra
- 1 žlica olivnega olja
Navodila
- Zelenjavo operemo ter po potrebi olupimo.
- Čebulo narežemo na krhlje, korenje in bučko na enakomerno velike kocke ter paradižnik in papriko na krhlje.
- Zelenjavo in meso namastimo z oljem in začinimo s sekljanim česnom, papriko v prahu, soljo in poprom.
- Nato stresemo zelenjavo na pekač, pokrit s papirjem za peko in damo v pečico, segreto na 180 °C in pečemo 10 minut.
- Nato zelenjavo dobro premešamo in nanjo položimo marinirano meso, zalijemo z 1 dl vode in pečemo še 15 do 20 minut. Jed postrežemo s solato.