Omleta z jajci in zelenjavo ter češnjev paradižnik

Rating: 0.00
(0)

Omleta je hitra in enostavna jed, ki jo lahko pripravimo na različne načine. Tokratni recept je v kombinaciji z različno zelenjavo, ki je polna vitaminov.

OMLETA Z JAJCI IN ZELENJAVO TER ČEŠNJEV PARADIŽNIK

Količina za: 1 oseba
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 1 jedilna žlica olja
  • 1 majhna čebula
  • 1 paprika
  • 2 jajci
  • 1/2 žličke soli
  • 2 ščepa popra
  • 2 ščepa timijana
  • 2 ščepa bazilike
  • 100 g kruha
  • 100 g češnjevega paradižnika

Navodila

  • Zelenjavo očistimo in narežemo na manjše koščke.
  • Na vročem olju na ponvi prepražimo najprej čebulo, nato dodamo še papriko. Pražimo, dokler se zelenjava ne zmehča in lepo zapeče.
  • Nato ubijemo jajci, ki ju lahko predhodno tudi žvrkljamo z vilicami, ni pa nujno. Solimo in po želji dodamo še kakšne druge začimbe (poper, timijan, bazilika itd.)
  • Pražimo, dokler jajca ne zakrknejo. Postrežemo s svežim češnjevim paradižnikom.

Vir slike: Eko Dežela

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close