Omleta je hitra in enostavna jed, ki jo lahko pripravimo na različne načine. Tokratni recept je v kombinaciji z različno zelenjavo, ki je polna vitaminov.
OMLETA Z JAJCI IN ZELENJAVO TER ČEŠNJEV PARADIŽNIK
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 1 jedilna žlica olja
- 1 majhna čebula
- 1 paprika
- 2 jajci
- 1/2 žličke soli
- 2 ščepa popra
- 2 ščepa timijana
- 2 ščepa bazilike
- 100 g kruha
- 100 g češnjevega paradižnika
Navodila
- Zelenjavo očistimo in narežemo na manjše koščke.
- Na vročem olju na ponvi prepražimo najprej čebulo, nato dodamo še papriko. Pražimo, dokler se zelenjava ne zmehča in lepo zapeče.
- Nato ubijemo jajci, ki ju lahko predhodno tudi žvrkljamo z vilicami, ni pa nujno. Solimo in po želji dodamo še kakšne druge začimbe (poper, timijan, bazilika itd.)
- Pražimo, dokler jajca ne zakrknejo. Postrežemo s svežim češnjevim paradižnikom.
Vir slike: Eko Dežela