V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Eva G.
Njoki v smetanovi omaki s pršutom
Količina za: 4 osebe
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 600 g krompirjevih njokov
- 1 žlica masla
- 200 g kuhanega pršuta (ali pečenega pršuta)
- 5 dl sladke smetane
- 1 rumenjak
- 4 listi sveže bazilike
- 4 ščepi soli (po okusu)
- 2 ščepa svežega mletega popra (po okusu)
Navodila
- Kuhan pršut narežemo na poljubne koščke.
- Baziliko oplaknemo pod tekočo vodo in jo osušimo s papirnatimi brisačami.
- Na kuhalnik pristavimo lonec z večjo količino osoljene vode za kuhanje njokov. Ko voda zavre, v krop stresemo njoke in jih skuhamo po navodilih proizvajalca.
- Medtem ko se njoki kuhajo, v ponvi razpustimo maslo in na njem popražimo pršut. Prilijemo 4 decilitre smetane in pustimo, da se omaka kuha na blagem ognju.
- V posodico vlijemo preostanek smetane in jo zmešamo z rumenjakom. Zmes vmešamo v omako, ki jo med nenehnim mešanjem kuhamo še toliko časa, da se zgosti, a pri tem pazimo, da ne zavre, saj se lahko v tem primeru omaka sesiri.
- Baziliko drobno sesekljamo in jo skupaj s kuhanimi njoki vmešamo v pripravljeno omako.
- Jed po okusu začinimo s poprom in soljo, nato pa jo serviramo na krožnike in takoj postrežemo.
Vir slike: Okusno.je