Njoki v smetanovi omaki s pršutom

Rating: 0.00
(0)

V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Eva G.

Njoki v smetanovi omaki s pršutom

Količina za: 4 osebe
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 600 g krompirjevih njokov
  • 1 žlica masla
  • 200 g kuhanega pršuta (ali pečenega pršuta)
  • 5 dl sladke smetane
  • 1 rumenjak
  • 4 listi sveže bazilike
  • 4 ščepi soli (po okusu)
  • 2 ščepa svežega mletega popra (po okusu)

Navodila

  • Kuhan pršut narežemo na poljubne koščke.
  • Baziliko oplaknemo pod tekočo vodo in jo osušimo s papirnatimi brisačami.
  • Na kuhalnik pristavimo lonec z večjo količino osoljene vode za kuhanje njokov. Ko voda zavre, v krop stresemo njoke in jih skuhamo po navodilih proizvajalca.
  • Medtem ko se njoki kuhajo, v ponvi razpustimo maslo in na njem popražimo pršut. Prilijemo 4 decilitre smetane in pustimo, da se omaka kuha na blagem ognju.
  • V posodico vlijemo preostanek smetane in jo zmešamo z rumenjakom. Zmes vmešamo v omako, ki jo med nenehnim mešanjem kuhamo še toliko časa, da se zgosti, a pri tem pazimo, da ne zavre, saj se lahko v tem primeru omaka sesiri.
  • Baziliko drobno sesekljamo in jo skupaj s kuhanimi njoki vmešamo v pripravljeno omako.
  • Jed po okusu začinimo s poprom in soljo, nato pa jo serviramo na krožnike in takoj postrežemo.

Vir slike: Okusno.je

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close