Priprava mesno zelenjavnih polpet je odličen način za združitev bogatega okusa mesa in hranljivosti zelenjave.
MESNO ZELENJAVNI POLPETI
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 200 g (pustega) mletega mesa
- 1/2 bučke
- 1/2 čebule
- 1 korenček
- 1/2 rdeče paprike
- 2 jajci
- 2 kosa toasta (ali 50 g kruha)
- 1 čajna žlička rafiniranega repičnega olja
Navodila
- Na ponvi pogrejemo rafinirano olje in na njem 5-10 minut pečemo vso zelenjavo nasekljano na majhne koščke.
- V plastični posodi zmešamo mleto meso z jajci. Mešanici mletega mesa in jajc dodamo popečeno zelenjavo, to zmešamo in oblikujemo polpete.
- Polpete pečemo na ponvi na srednjem do visokem ognju pod pokrovko toliko časa, da je mleto meso pečeno (10 – 15 min), prepoznamo po temni rjavi barvi.
- Za prilogo si lahko popečemo toast ali odrežemo kos kruha.
Vir slike: Okusno.je