Por ima antioksidativne lastnosti in pomaga pri preprečevanju kardiovaskularnih in rakavih obolenj.
Kremna porova juha
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 1 žlica olja oljne ogrščice
- 1 majhna čebula
- 1/2 pora
- 1 žlička soli
- 2 ščepa popra
- 1 vejica peteršilja
- 1-2 krompirja
- 0.5 l vode (cca.)
- 50 g kisle smetane
Navodila
- Zelenjavo očistimo.
- Čebulo nasekljamo in prepražimo na olju.
- Por narežemo na trakce in dodamo k praženju.
- Zelenjavo pražimo vsaj 5 minut, medtem časom olupimo krompir in ga narežemo na majhne kocke.
- Krompir damo v kozico, vse skupaj zalijemo z vodo in začinimo. Vode damo le toliko, da so sestavine pokrite.
- Kuhamo vsaj 15 minut oz. dokler se krompir ne zmehča.
- Nato dodamo kislo smetano in juho spasiramo.
Vir slike: Odprta kuhinja