Kremna juha z bučko in grahom je osvežujoča in vitaminsko bogata jed, ki navdušuje z nežno kremno teksturo in polnim okusom.
KREMNA JUHA Z BUČKO IN GRAHOM
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 4 manjše bučke
- 1 por
- 1 pest graha
- 1 zelenjavna osnova
- 1 žlička soli
- 2 ščepa popra
Priloga:
- 1 žlica olivnega olja
- 1 žlica masla
- 2 stroka česna
- 2 toasta
Navodila
- Por nasekljamo, bučke narežemo na manjše koščke.
- V posodo damo žlico olivnega olja in košček masla (po okusu), pol solimo, popramo po okusu in ga dušimo približno 5 minut.
- Dodamo narezane bučke in zalijemo z zelenjavno osnovo/juho, toliko, da so vse bučke prekrite s tekočino. Dodamo še grah.
- Če nimamo zelenjavne juhe, lahko uporabimo tudi vodo. Počakamo, da voda zavre in kuhamo 10 min.
- Potem vse zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo tekočo, kremno konsistenco.
Priloga:
- Kot prilogo za v juho lahko naredimo hrustljave koščke toasta: popražimo 2 stroka česna na olivnem olju, toast popečemo v toasterju in ga narežemo na manjše koščke.
- Koščke toasta zmešamo s popraženim česnom in olivnim oljem.
Vir slike: Sketa.si