Ob mrzlih dnevih se prileže topel obrok. Kremna juha iz rdeče pese te bo pogrela in poskrbela za hranljiv obrok, saj rdeča pesa krepi imunski sistem.
KREMNA JUHA IZ RDEČE PESE
Količina za: 2 porciji
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 1 večja rdeča pesa
- 125 g čebule
- 1 jedilna žlica olivnega olja
- 1 žlica polnozrnate moke
- 500 ml jušne osnove
- 100 g gostega jogurta
- 1 žlica vloženga hrena (opcija)
- sol
- poper
- 1 žlica jabolčnega kisa
Navodila
- Rdečo peso z olupkom kuhamo v slanem kropu približno 30 min oz. dokler se ne zmehča. Nato jo ohladimo, olupimo in narežemo na koščke.
- Čebulo nasekljamo in jo v loncu popražimo na olivnem olju.
- Nato dodamo narezano rdečo peso in pražimo nekaj minut z moko. Nato zalijemo z jušno osnovo in kuhamo približno 15 min.
- Juho zmiksamo ali pretlačimo, začinimo z soljo in poprom in jo na koncu okisamo po okusu.
- Jogurt dobro premešamo in dodamo nariban hren, sol in poper. Juho serviramo s pripravljeno hrenovo omako.