Jabolčno pecivo iz pekača

Rating: 0.00
(0)

V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Helenca J.

Avtor sporoča: “Narezano na kose postrežemo s skodelico toplega napitka.”

Jabolčno pecivo iz pekača

Količina za: 4 osebe
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 2 srednje veliki jajci
  • 170 g sladkorja
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 4 jabolka
  • 100 ml olja
  • 3 ščepi naribane limonine lupinice
  • 180 g moke
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 100 ml mleka
  • 1 žlička mletega cimeta (po okusu)
  • 50 g madljevih lističev
  • 1 žlica sladkorja v prahu (za posip)

Navodila

  • Manjši kvadraten ali pravokoten pekač bodisi rahlo namastimo in pomokamo (odvečno moko odstranimo) ali pa ga obložimo s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.
  • Jajcem dodamo navaden in vaniljev sladkor ter jih z električnim mešalnikom penasto umešamo. Na nižji hitrosti primešamo olje, mleko in limonino lupinico. Na zmes presejemo moko, ki smo jo zmešali s pecilnim praškom. Premešamo na nizki hitrosti, da dobimo gladko in enotno maso brez grudic.
  • Jabolka olupimo in jim odstranimo peške. Narežemo jih na koščke, ki jih začinimo z mletim cimetom in z lopatko nežno vmešamo v pripravljeno maso. Vse skupaj pretresemo v pripravljen pekač in po vrhu potrosimo mandljeve lističe.
  • Pecivo pečemo v ogreti pečici 30-35 minut. Če je pečeno, najlažje preverimo z zobotrebcem. Pecivo je pečeno, ko se po vrhu zlatorjavo obarva, na zobotrebcu, ki ga potisnemo v biskvit, pa ni nobenih ostankov, ko ga izvlečemo.
  • Pecivo pred serviranjem potrosimo s sladkorjem v prahu. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close