V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Helenca J.
Avtor sporoča: “Narezano na kose postrežemo s skodelico toplega napitka.”
Jabolčno pecivo iz pekača
Količina za: 4 osebe
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 2 srednje veliki jajci
- 170 g sladkorja
- 1 vrečka vaniljevega sladkorja
- 4 jabolka
- 100 ml olja
- 3 ščepi naribane limonine lupinice
- 180 g moke
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 100 ml mleka
- 1 žlička mletega cimeta (po okusu)
- 50 g madljevih lističev
- 1 žlica sladkorja v prahu (za posip)
Navodila
- Manjši kvadraten ali pravokoten pekač bodisi rahlo namastimo in pomokamo (odvečno moko odstranimo) ali pa ga obložimo s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.
- Jajcem dodamo navaden in vaniljev sladkor ter jih z električnim mešalnikom penasto umešamo. Na nižji hitrosti primešamo olje, mleko in limonino lupinico. Na zmes presejemo moko, ki smo jo zmešali s pecilnim praškom. Premešamo na nizki hitrosti, da dobimo gladko in enotno maso brez grudic.
- Jabolka olupimo in jim odstranimo peške. Narežemo jih na koščke, ki jih začinimo z mletim cimetom in z lopatko nežno vmešamo v pripravljeno maso. Vse skupaj pretresemo v pripravljen pekač in po vrhu potrosimo mandljeve lističe.
- Pecivo pečemo v ogreti pečici 30-35 minut. Če je pečeno, najlažje preverimo z zobotrebcem. Pecivo je pečeno, ko se po vrhu zlatorjavo obarva, na zobotrebcu, ki ga potisnemo v biskvit, pa ni nobenih ostankov, ko ga izvlečemo.
- Pecivo pred serviranjem potrosimo s sladkorjem v prahu.