Humusov namaz – veganski

Rating: 0.00
(0)

Najstarejši znani zapisani recepti za jed, ki spominja na humus (s tahinijem), so zapisani v kuharskih knjigah, napisanih v Kairu v 13. stoletju. Čičerika je bogata z bioaktivnimi spojinami, kot so fitinska kislina, steroli, tanini, karotenoidi, izoflavoni in imajo pozitiven vpliv na zdravje. S 4 žlicami humusnega namaza zaužijemo kar 25 g prehranskih vlaknin, ki so pogosto manjkajoče hranilo v prehrani odraslih.

Humusov namaz – veganski

Količina za: 1 oseba
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 150 g čičerike iz konzerve
  • 10 g arašidovega masla
  • 1 žlica olivnega olja
  • 4 žlice vode
  • 1 strok česna
  • 1 limona
  • 1 ščepec soli
  • 50 g polnozrnatega kruha
  • 2 dl sojinega napitka

Navodila

  • Čičeriko splaknemo pod mrzlo vodo in odcedimo. Limono ožamemo, česen pa olupimo in grobo nasekljamo.
  • V posodo mešalnika dodamo vse pripravljene sestavine ter dodamo še  olje, sol, vodo in arašidovo maslo.
  • Dobro zmešamo, da dobimo gladko zmes. Vmes lahko z jedilno žličko poskusimo namaz ter po potrebi dodamo več soli ali limoninega soka, saj hočemo da je namaz dovolj slan in kiselkast.
  • Humusov namaz nato premažemo čez rezino polnozrnatega kruha.
  • Postrežemo ga skupaj s sojinim napitkom.

Vir slike: Zdravi veganski recepti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close