Hrustljava zelenjava iz pečice je odlična izbira za naše zdravje. Zelenjava je bogata z vitamini, minerali in vlakninami, ki so bistvene za naše počutje. Jed je odlična izbira kako v svojo prehrano vključiti več zelenjave.
HRUSTLJAVA ZELENJAVA IZ PEČICE
Količina za: 2 osebi
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 2 bučki
- 2 papriki
- 2 sladka krompirja
- 1 čajna žlička soli
- 1 čajna žlička mlete čebule
- 1 čajna žlička mletega česna
- 1 čajna žlička rjavega sladkorja
- 1/2 čajna žlička mletega popra
- 2-3 žlice jedilnega olja
Za pomako:
- 2 žlici polnozrnate moke
- 1 žlica cvetličnega medu
Navodila
- V olje vsujemo vse začimbe in rjavi sladkor ter dobro premešamo.
- Zelenjavo narežemo na večje kose in jo natremo z začimbnim oljem in vsujemo na pekač.
- Zelenjavo pečemo v pečici ogreti na 180 °C. Idealno je, da pri tem uporabimo program za žar ali ventilacijo. Pečemo 20 do 30 minut in ponudimo s pomako iz gorčice in meda.