Fižolova juha

Rating: 0.00
(0)

Fižolova juha ni le izjemno okusna, ampak je dober vir prehranskih vlaknin.

Fižolova juha

Količina za: 1 oseba
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 1 žlica olja oljne ogrščice
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 1 paprika
  • 1 strok česna
  • 1 majhna konzerva kuhanega fižola (150 g)
  • 1 žlica soli
  • 3 ščepi popra
  • 0.5 žličke sladke rdeče paprike v prahu
  • 1 vejica peteršilja
  • 0.5 l vode (cca.)
  • 1 pest drobnih testenin (ki se hitro skuhajo)

Navodila

  • Zelenjavo očistimo.
  • Čebulo in česen nasekljamo, korenček olupimo in narežemo na majhne kocke, prav tako papriko.
  • Na vročem olju prepražimo najprej čebulo, po vsaj treh minutah praženja dodamo korenček, nato še papriko. Zelenjavo pražimo 5 do 10 minut na srednjem ognju.
  • Nato dodamo česen, na hitro prepražimo in zalijemo z vodo. Vode naj bo le toliko, da bodo sestavine pokrite, saj želimo, da je juha gosta.
  • Dodamo še fižol in začimbe.
  • Kuhamo še kakšnih 10 do 15 minut, nato spasiramo s paličnim mešalnikom.
  • Dodamo testenine in kuhamo, dokler se te ne skuhajo.
  • Ker je juha gosta, bo čas kuhanja testenin nekoliko daljši od tistega, ki je naveden na embalaži.

Vir slike: Krajcek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close