V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Sašo M.
Avtor sporoča: “Ta preprost in prilagodljiv recept za frittato je popoln za študente, saj je hranljiv, okusen in enostaven za pripravo. Poleg tega lahko študentje po želji dodajo druge sestavine, kot so gobe, papriko ali kuhano šunko, kar naredi jed še bolj privlačno za različne okuse.”
Enostavna študentska frittata
Količina za: 4 osebe
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 6 velikih jajc
- 1 skodelica nasekljane špinače
- 1/2 skodelice narezanih češnjevih paradižnikov
- 1/4 skodelice sesekljane rdeče čebule
- 1/2 skodelice naribanega sira čedar
- 1/4 skodelice mleka
- sol
- poper
- 1 žlica oljčnega olja
Navodila
- V srednje veliki mešalni skledi stepemo jajca, mleko, sol in poper.
- Na štedilnik postavimo ponev, ki je primerna za uporabo v pečici, in segrejemo oljčno olje na srednji temperaturi.
- Prepražimo čebulo do mehkega, nato dodamo špinačo in paradižnik, pražimo še dve minuti.
- Prelijemo s stepenimi jajci in potresemo s sirom.
- Kuhamo pet minut, da se spodnji del strdi, nato ponev prestavimo v predhodno ogreto pečico na 180 °C.
- Pečemo 10–15 minut, dokler se frittata ne strdi in zlato porjavi na vrhu.
- Pustimo, da se nekoliko ohladi, nato narežemo in postrežemo.
Vir slike: Feel Good Foodie