Bulgur je polnozrnat izdelek iz pšenice, ki je bogat z vlakninami, vitamini, minerali in drugimi hranili.
Bulgur z zelenjavo in piščancem
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 2 žlici olja oljne ogrščice
- 120 g piščančjih prsi
- 1/4 pora
- 1 zelena paprika
- 1 žlička soli
- 2 ščepa popra
- 100 g bulgurja
- 1.5 skodelice vode
Navodila
- Bulgur vsujemo na cedilo in ga speremo pod hladno vodo.
- Stresemo ga v kozico in dodamo trikratno količino vode ter malo soli. Kuhamo ga približno 15 minut, potem odlijemo odvečno vodo.
- Medtem, ko se bulgur kuha, pripravimo zelenjavo in piščanca.
- Zelenjavo očistimo in narežemo na trakce. Meso narežemo na trakce ali majhne kocke.
- Vzamemo večjo ponev in v njej segrejemo olje. Na njem popražimo papriko, ko se rahlo zapeče in zmehča, dodamo meso. Oboje začinimo s soljo in poprom.
- Ko meso zakrkne in se zapeče (to traja približno 5 minut) dodamo še por in pražimo še približno 3 minute.
Vir slike: Oblizni prste