Borovničeva presna torta

Rating: 0.00
(0)

V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Nika Ž.

Borovničeva presna torta

Količina za: 4 osebe
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

Biskvit

  • 300 g polnozrnatih piškotov
  • 150 g stopljenega masla
  • 80 g kokosove moke

Krema

  • 1 kg grškega jogurta
  • 400 g mascarpone sira
  • 2 vrečki vaniljevega sladkorja
  • 2 vrečki želatine
  • 450 g sadja po želji
  • 1 žlica agavinega sirupa (po okusu)

Navodila

  • Najprej se lotimo priprave piškotnega “testa”. Piškote zmeljemo z mešalnikom ali pa jih stresemo v polivinilasto vrečko in jih zmeljemo z valjarjem.
  • Dodamo kokos in stopljeno maslo ter vse skupaj premešamo, da se piškoti napijejo masla. Če se vam zdi, da se maslo ni dobro povezalo z drobtinami, ga še nekaj dodajte.
  • Piškotno testo potlačimo v tortni obod. Pri “tlačenju” drobtin v dno si je najlažje pomagati s kozarcem. Višina testa naj bo vsaj 0,7 cm. Celotno dno mora biti pokrito, nato pa za najmanj pol ure postavimo vse skupaj v hladilnik, da se malo potrdi.
  • Medtem se lotimo priprave sadja. Sadje stresemo v kozico, dodamo 2 jušni žlici vode in sladkamo po želji z agavinim sirupom. Pokuhamo in pred vretjem odstavimo. Postavimo na stran, da se sadje ohladi.
  • Nato pripravimo nadev. Iz lončkov stresemo 800 g grškega jogurta, v večjo skledo ali mešalnik in ga nekoliko zmešamo. Dodamo 200 g maskarponeja. Nadevu dodamo vaniljev sladkor in agavin sirup. Sicer se kar čuti, da je masa sladka, ki pa se kasneje porazgubi.
  • Ko imamo pripravljeno jogurtovo kremo, vanjo vmešamo ohlajeno sadje. Vse skupaj zmešamo, da dobimo lepo vijolično barvo.
  • Masi na koncu dodamo še želatino, ki jo pripravimo po navodilih na vrečki. Maso zlijemo na piškotno testo in postavimo nazaj v hladilnik. Za 1 kg jogurtove mase potrebujemo 2 vrečki, saj ena zadostuje za 400 g.
  • Počakamo, da se masa strdi in postrežemo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close